Faraž: Datum Bregzita će ponovo biti pomeren

Svet 16. sep. 201911:17 > 11:24
Podeli:
Izvor: Reuters/Eric Vidal

Datum britanskog napuštanja Evropske unije ponovo će biti odložen zato što će parlament odbiti Džonsonov pokušaj sklapanja novog sporazuma s EU, rekao je vođa stranke Bregzit Najdžel Faraž.

Faraž, vođa kampanje za Bregzit, rekao je da je napuštanje EU 31. oktobra sada upitno, jer se politička elita u Londonu dogovara s EU da prevari volju birača, koji su 2016., na referendumu, odlučili da napuste Uniju.

On je dodao da u Velikoj Britaniji vladaju najveće podele, još od Engleskog građanskog rata iz 17. veka i da Džonson rizikuje uništenje Konzervativne stranke jer želi ponovo da oživi propali sporazum s EU njegove prethodnice Tereze Mej.

„Na EU samitu koji će se održati 17. i 18. oktobra dobiće nešto od EU i Boris će to da predstavi parlamentu pre 31. oktobra i, pretpostavljam, sporazum neće proći“, rekao je Faraž, u intervjuu za Reuters.

„Dakle mi nećemo izaći 31. oktobra i onda smo zaista u neistraženim vodama – hoće li parlament nametnuti novi referendum ili ćemo imati izbore, stvarno ne znam“, zaključio je Faraž.