Misteriozna smrt britanske naučnice, pronađena u provaliji na grčkom ostrvu

Svet 08. avg 201921:16 > 21:17
Podeli:
Izvor: REUTERS/Fanis Despotidis

Britanska astrofizičarka Natali Kristofer preminula je zbog pada u 20 metara duboku provaliju na ostrvu Ikarija, saopštio je patolog koji je došao iz Atine da bi uradio autopsiju.

Telo tridesetčetvorogodišnje naučnice, koja je radila na Kipru, pronađeno je u sredu posle dvodnevne potrage, a nestanak je prijavio mladić sa kojim je bila na letovanju pošto se nije vratila iz jutranje šetnje.

Patolog Nikos Karakukis rekao je na konferenciji za medije da je Kristofer pala u provaliju i glavom udarila u kamen, zbog čega je trenutno bila mrtva.

Natali Kristofer je druga naučnica koja je nestala na ostrvima u Egejskom moru ovog leta. 

Pre ovog slučaja, američka biološkinja Suzan Iton nestala je pošto je otišla na džoging, na Kritu, u julu. Njeno telo pronađeno je nekoliko dana kasnije u starom nemačkom bunkeru iz Drugog svetskog rata. Muškarac koji su je silovao i ubio, uhapšen je i priznao je zločin. 

U javnosti su bile počele da kruže pretpostavke da su dva slučaja možda povezana, a prijatelji i članovi porodice te naučnice bezuspešno su širili apele za informacijama na društvenim mrežama.