Pokušao da pobegne iz zatvora prerušen u ćerku, nju ostavio iza rešetaka

Svet 05. avg. 201921:48 > 21:52
Podeli:
Izvor: AFP/SEAP/HO

Kaluvinjo da Silva, narko diler i vođa jedne brazilske bande, uhavaćen je u pokušaju bekstva iz zatvora u državi Rio de Žaneiro. On se tokom posete prerušio u svoju ćerku, a na lice je stavio silikonsku masku u nameri da iz zatvora pobegne na velika vrata. Devojku je ostavio iza rešetaka.

„To je stvarno očajnički čin zatvorenika. On služi kaznu od 73 godine zatvora, a dobio je i dodatnih 25 godina po drugom osnovu. Njegov očajnički pokušaj da izađe na glavna vrata spečen je zahvaljujući stručnosti zatvorskih čuvara koji su bili na dužnosti u tom trenutku“, rekao je Enrikes Markes, drugi čovek zatvora Moises.

Da Silva je u trenutku bekstva bio obučen u žensku garderobu, uključujući i grudnjak. Preko lica je imao silikonsku masku koja podseća na lik njegove ćerke, a na glavi dugu crnu periku.

Markes kaže da i dalje traje istraga kako su ove stvari došle do zatvorenika, a da za sada sve upućuje na to da ih je u zatvor prošvercovala jedna trudnica, koja je bila pošteđena rendgenske kontrole.

Izvor : AFP/SEAP/HO

Brazilski kriminalac maskiran u ćerku uspeo je da izađe iz prostora namenjenog za posete i da stigne do unutrašnjih vrata, gde su ga čuvari zaustavili i identifikovali. Oni su uporedili fotografiju i potpis sa početka posete, a Silvu je konačno izdao muški glas kojim je čuvarima odgovorio na postavljeno pitanje.

Prema rečima zaposlenih u zatvoru, Da Silva je nameravao da u zatvoru podmetne svoju ćerku umesto sebe. Ćerka i još sedmoro ljudi su uhapšeni zbog sumnje da su mu pomogli da organizuje bekstvo.

Da Silva je u međuvremenu premešten u drugi zatvor i sudiće mu se za pokušaj bekstva.