Boris Džonson se seli u rezidenciju britanskog premijera u Londonu

Svet 29. jul 201916:32 > 16:34
Izvor: REUTERS/Hannah McKay/File Photo

Novi britanski premijer Boris Džonson seli se u rezidenciju premijera u ulici Dauning strit broj 10 u Londonu, gde će živeti zajedno sa svojom partnerkom Keri Sajmonds, saopštila je britanska vlada.

„Premijer se zvanično seli i živeće u rezidenciji sa svojom partnerkom“, izjavio je neimenovani portparol Džonsona koji je 24. jula nasledio premijersko mesto od Tereze Mej.

Keri Sajmonds (31) koja je stručnjak za komunikacije neće imati pomoćnika plaćenog iz državnog budžeta, dodao je portparol.

To će biti prvi nevenčani par koji će živeti u zvaničnoj rezidenciji britanskih premijera.

Pre nego što je Džonson stupio na dužnost, njegovi savetnici su bili podeljeni oko Keri Sajmonds. Neki su mislili da bi ona mogla da igra važnu ulogu, verujući da je već pomogla da se poboljša premijerov imidž. Drugi su se pribojavali da će njeno prisustvo ukazati na Džonsonovu „neozbiljnu prošlost“.

Svađa koja je izbila među njima bila je na naslovnoj strani britanskih medija u junu. Tada su susedi prijavili policiji žestoku svađu praćenu kricima i lupanjem vratima u njihovom domu u južnom delu Londona.

Međutim, spekulacije o ulozi Keri Sajmonds su se smirile kada se ona pojavila ispred Dauning strita pored Džonsona na dan njegove inauguracije.