Preusmeren avion "Džermanvingsa", sumnja na gubitak goriva

Svet 04. apr. 201516:34 > 16:43
Podeli:
Izvor: Reuters/Wolfgang Rattay

Avion nemačke aviokompanije "Džermanvings", na letu Keln-Venecija, preusmeren je danas u Štutgart, pošto je posumnjano da letelica "Erbas A319" gubi gorivo, navela je kompanija u saopštenju.

Let „Džermanvingsa“ 4U814, sa 123 putnika i pet članova posade, poleteo je jutros iz Kelna, ali su piloti ugasili jedan motor i usmerili avion ka Štutgartu, kada su primetili problem.

„To je uobičajena bezbednosna procedura. NIje reč o prinudnom sletanju“, naveo je „Džermanvings“ u saopštenju, preneo je Rojters.

Ranije danas, avion iste kompanije bio je prinuđen da neplanirano sleti u Veneciju, pošto je jednoj putnici i članu posade iznenada pozlilo. Avion na letu 03882 od Hanovera do Rima, preusmeren je na aerodrom „Marko Polo“ u Veneciji, gde su se putnici iskrcali i rečeno im je da sačekaju u čekaonici za odlaske, izvestio je „Independent“.

Incidenti su se dogodili manje od dve sedmice pošto se avion „Džermanvingsa“ srušio u francuskim Alpima, kada je poginulo svih 150 putnika i članova posade, a osumnjičen da je namerno oborio letelicu je kopilot Andreas Lubic.

Iz „Džermanvingsa“ su demantovali da je bilo reči o hitnoj situaciji, ali su potvrdili neplanirano sletanje u Veneciju.