Avion "Džermanvingsa" neplanirano sleteo u Veneciju

Svet 04. apr. 201514:21 > 14:22
Podeli:
Izvor: EPA

Avion nemačke aviokompanije "Džermanvigs" bio je prinuđen da neplanirano sleti u Veneciju pošto je jednoj putnici i članu posade iznenada pozlilo.

Avion na letu 03882 od Hanovera do Rima, preusmeren je na aerodrom „Marko Polo“ u Veneciji, gde su se putnici iskrcali i rečeno im je da sačekaju u čekaonici za odlaske, izvestio je „Independent“.

Incident se dogodio manje od dve sedmice pošto se avion iste aviokompanije srušio u francuskim Alpima, kada je poginulo svih 150 putnika i članova posade, a osumnjičen da je namerno oborio letelicu je kopilot Andreas Lubic.

Italijanski list „Mesađero“ preneo je izjavu Eugenija Bartolinija, profesora iz Rima, koji je rekao da je putnici koja je sedela u redu iza njega bila potrebna pomoć, zbog „straha od letenja“ i „uznemirenosti“.

„Kada je avion sleteo, kapetan nam je rekao preko mikrofona, na engleskom, da je jednom članu posade i putniku pozlilo, i da je zato odlučio da sleti na (aerodrom) ‘Marko Polo'“, rekao je Bartolini.

Lekari su ušli u avion i ukazali pomoć putnici koja je sedela iza profesora. „Ona im je rekla da je uplašena, da je veoma uznemirena. Ne znam ništa o članu posade, jer su oni bili u kabini“, dodao je Bartolini.

Iz „Džermanvingsa“ su demantovali da je bilo reči o hitnoj situaciji, ali su potvrdili neplanirano sletanje u Veneciju. „Dve osobe, putnik i član posade, imali su jaku mučninu i bila im je potrebna medicinska pomoć“, navodi se u saopštenju kompanije.