Tehnički razlozi vratili ruski avion, istražitelji razmatraju zašto se zapalio

Svet 06. maj 201919:16 > 19:46
Podeli:
Izvor: TANJUG/AP Photo

Posle jučerašnje nesreće u kojoj je na moskovskom aerodromu Šeremetjevo u Aeroflotovom avionu izgorelo 40 putnika i jedna stjuardesa, istražitelji razmatraju nekoliko verzija zašto je došlo do požara. Preživeli kažu da je grom udario u avion, ali je ruski nacionalni prevoznik saopštio da se avion vratio na aerodrom iz tehničkih razloga.

Avion „suhoj superdžet 100“ kompanije „Aeroflot“, koji je leteo iz Moskve za Murmansk, prinudno se vratio na moskovski aerodrom Šeremetjevo i pokušao da sleti nakon 28 minuta leta. Avion, u kome je bilo 78 putnika i članova posade, zapalio se pri sletanju, a u nesreći je poginula 41 osoba. Preživelo je 33 putnika i četiri člana posade.

„U ime državne komisije i u moje lično ime želim da izrazim saučešće porodicama žrtava i da se izvinim svima koji su u ovoj katastrofi povređeni. Za sada nema razloga da se letilice ovog tipa prizemlje“, rekao je ruski ministar saobraćaja, Jevgenij Ditrih.

POVEZANE VESTI:

Nesreća prilikom sletanja poslednja je u nizu ozbiljnih podbačaja aviona suhoj superdžet 100. To je prvi novi putnički avion proizveden u Rusiji nakon raspada Sovjetskog Saveza, a aviokompanija i Moskva ga drže kao dokaz da mogu da proizvedu sopstveni putnički avion visokog kvaliteta, navodi Rojters.

„Istražitelji razmatraju nekoliko verzija požara aviona na aerodromu Šeremetjevo, između ostalog i nedovoljnu obučenost pilota, dispečera i lica koja su vršila tehnički pregled aviona, neispravnost letelice, kao i nepovoljne meteorološke uslove“, rekla je Svetlana Pezrenko iz Istražnog komiteta.

Aeroflot, iako pretežno koristi Boinge i Erbasove avione, poseduje najmanje još 50 superdžetova, koji lete i na domaćim i na međunarodnim rutama.

„Avion je prvi put dodirnuo pistu i skočio na oko 10 metara. Mi to zovemo ‘kozel’ u avionskom žargonu. I tada trap nije izdržalo drugi doskok na tlo i potpuno se raspao. Kada dođe do takve situacije, pilot je apsolutno morao da da pun gas motorima da bi se pripremio za drugi pokušaj sletanja“, objasnio je pilot Andrej Krasnoperov.

Televizijski snimci pokazuju kako je avion zahvatila vatra na pisti na moskovskom aerodromu u momentu prinudnog sletanja. Evakuacija putnika iz aviona trajala 55 sekundi, a normativ za ekstremne situacije je 90 sekundi.