Maduro okružen vojnicima: Borite se protiv izdajnika i pučista

Svet 02. maj 201916:14 > 16:24
Podeli:
Izvor: HO / Presidency/JHONN ZERPA / AFP

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro, čiji legitimitet osporavaju opozicioni vođa Huan Gvaido i deo njegovih sunarodnika, pozvao je vojsku da se bori protiv izdajnika i pučista.

POVEZANE VESTI:

„Da, mi smo u punoj borbi, moral treba da bude na najvišem nivou u ovoj borbi da bi se razoružale sve izdajice, svi pučisti“, rekao je Maduro okružen vojnicima u govoru koji je rano jutros prenosila nacionalna televizija. On je ovo izjavio dva dana pošto pripadnici bezbednosnih snaga nisu odgovorili na poziv opozicionog vođe Gvaida da se pobune protiv njega.

Maduro je rekao da opozicija pokušava da izazove prolivanje krvi u Karakasu od neuspelog pokušaja Gvaida da preuzme vlast.

Gvaido se u utorak pojavio na video snimku okružen vojnicima za koje je rekao da su se pobunili i da su mu se pridružili. Međutim u utorak uveče Maduro je rekao da je osujetio taj pučistički pokušaj.

Hiljade Venecuelanaca odgovorilo je na poziv opozicije da izađu na demonstracije juče, ali su ulice Karakasa danas mirne.

Venecuelanski opozicioni vođa Huan Gvaido pozvao je na jačanje štrajkova i protesta u zemlji da bi se naterao predsednik Nikolas Maduro da ode sa vlasti.