Razgovor pilota s Lubicom: "Otvori vrata, za Boga miloga!"

Svet 29. mar. 201511:12 > 14:42
Podeli:
Izvor: REUTERS/French Interior Ministry

"Otvori ta prokleta vrata!", povikao je kapetan Džermanvingsa kopilotu koji je smanjivao visinu na kojoj je leteo avion dok su putnici vriskali, nekoliko minuta pre katastrofe.

Ove informacije dobijene su iz crne kutije koja je snimala audio u pilotskoj kabini, objavio je nemački dnevnik Bild u nedeljnom broju.

Državni tužilac iz Maselja rekao je u četvrtak da taj snimak pokazuje da je kopilot Andreas Lubic zaključao vrata pilotske kabine nakon izlaska kapetana i uključio komandu za spuštanje aviona. Tada, nije izneo pojedinosti o njihovu razgovoru.

Kako piše Bild, u prvih 20 minuta pilot Patrik S. i Andreas Lubic vodili su uobičajen razgovor.Kapetan je rekao da pred polazak iz Baselone nije imao vremena da ode do toaleta.

U 10.27 sati pilot traži od Lubica da pripremi sletanje u Dizeldorf. Ovaj izgovara nekoliko reči: „Nadam se“ i „Videćemo“.

Pilot odlazi u toalet i letelica počinje da ponire.

Nakon nekoliko minuta čuje se „snažno lupanje“, kao da neko pokušava da uđe u pilotsku kabinu, navodi list. Zatim se čuje pilotov glas: „Otvori vrata, za miloga Boga.“

U pozadini se čuje kako putnici počinju da vrište, ističe list.Pilot nesumnjivo pokušava da provali vrata sekirom i viče: „Otvori ta prokleta vrata!“

Oko 10.40 sati avion udara u planinu. Krici putnika su poslednje što se čuje na snimku, dodaje list.

Lubic se plašio da će oslepeti

Izvor : Reuters

Drugi nemački list, Welt am Sonntag piše da su istražitelji u Lubicovom domu pronašli „velik broj lekova“ za „psihičke bolesti“. Mladić, koji je bolovao od „teške depresije“, bio je pod velikim stresom i o njegovom zdravlju se brinulo „nekoliko neurologa i psihijatara“.

#related-news_0

Bild ističe da je Lubic možda imao ablaciju mrežnjače, ali istražitelji nisu sigurni da li su uzroci njegovih problema sa vidom bili fizičke ili psihičke prirode, piše Bild.

Takođe, istražitelji su ponašli dokaz da se Lubic plašio da će oslepeti zbog ablacije retine.

Nije, međutim, jasno da li je uzrok toga bio organske prirode ili se radilo o psihosomatskoj bolesti zato što se veruje da fizičke probleme izazivaju ili pogoršavaju psihološki faktori poput stresa.

Njegova devojka trudna?

Nemački Bild takođe u današnjem izdanju navodi i da je Lubicova devojka, koja radi kao učiteljica u srednjoj školi u jednom malom mestu kod Diseldorfa, nedavno rekla svojim učenicima da čeka bebu.