Nered navijača Dinama iz Zagreba u Češkoj, policija ih rasterala suzavcem

Svet 14. feb. 201919:06 > 19:10
Podeli:
Izvor: Igor Kralj/PIXSELL

Specijalne jedinice češke policije intervenisale su suzavcem i poslale konjičku jedinicu da rasteraju navijače fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba.

Mnogi navijači Dinama pokušali su bez ulaznica da uđu na stadion na utakmicu sa Viktorijom u Plzenju, a nekoliko agresivnih je privedeno, kada su počeli da bacaju metalne barijere na policijske konje.

Nekoliko desetina policajaca rasteralo je suzavcem i uz pomoć konja navijače Dinama koji su na policiju bacali petarde, a na konje metalne barijere ispred stadiona kluba Viktorija Plzenj, na kome su Viktorija i Dinamo igrali utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope.

„Policija je intervenisala protiv navijača Dinama. Nekoliko njih je privedeno, konačni broj saopštićemo nakon utakmice“, rekla je češkim medijima portparolka policije Iveta Kožinkova. 

„Oko 19.15 su nam prijavili masovnu tuču ispred stadiona Štruncovi sadi. Prevezli smo dvojicu muškaraca povređenih biber sprejom i jednog muškarca sa lakšom povredom noge“, kazala je dnevniku Pravo portparol Hitne pomoći u tom gradu na zapadu Češke Marija Svobodova.

Policija je intervenisala ponovo kada je pred samu utakmicu stigla grupa navijača Dinama koji su imali ulaznice, a kako se policija plašila, napali su ih navijači Dinama koji su u Plzenju bez ulaznica, tako da je policija hrvatske navijače sa kupljenim ulaznicama u kordonu sprovela na stadion. 

Policija je oko 1.000 navijača Dinama iz Zagreba nadzirala tokom celog dana kada su uglavnom bili na centralnom trgu i okolnim restoranim i kafićima.