Bivši direktor Starbaksa: Ozbiljno razmišljam o kandidaturi za predsednika SAD

Svet 28. jan 201911:50 > 11:50
Podeli:
Izvor: Tanjug/Elaine Thompson

Američki biznismen, bivši direktor prodajnog lanca kafa Starbaks, Hauard Šulc rekao je da "ozbiljno razmišlja" o kandidaturi za predsednika SAD.

Šulc, koji je prošle godine napustio funkciju na čelu Starbaksa, naveo je da razmatra mogućnost kandidovanja na američkim predsedničkim izborima 2020. kao nezavisni kadidat centra.

U nizu tvitova koje je objavio on je naveo da su postojeće dve stranke u SAD „podeljene više nego ikad“.

„Hajde da vidimo kako možemo zajedno da otvorimo mogućnosti za veći broj ljudi“, naveo je on na tviteru.

Živimo u vremenu kada ne samo da ovaj predsednik nije kvalifikovan da bude predsednik, nego i obe stranke ne radi ono što je neophodno za američki narod koji zastupaju, kazao je.

Šulca je zbog ove najave kritikovao demokratski kandidat Hulijan Kastro, ocenjujući da bi Šulc svojom kandidaturom podelio glasove opozicije i tako dao mogućnost Trampu da ponovo bude izabran.

Šulc je na to odgovorio: „Želim da američki narod pobedi“.

Šulca su kritikovali i neki korisnici tvitera, ostavljajući mu poruke na toj društvenoj mreži.

Hauard Šulc (65) je bio prodavac aparata za espreso kafu, a počeo je da radi u lancu Starbaks 1982, kada je on imao samo 11 prodajnih mesta za kafu.

Kupio je kompaniju 1987, a kada se povukao sa mesta direktora 2018, ona je imala već 28.000 kafea u 77 zemalja širom sveta.

Često je govorio o pitanjima socijalne politike, imigracije i kontrole oružja. Bio je redovni donator Demokratske strnake.