Policija na dva sata zatvorila sve mostove oko Kopenhagena

Svet 28. sep 201817:29 > 17:34
Podeli:
Izvor: Ritzau Scanpix/Nils Meilvang via REUTERS

Danska policija je u okviru velike potere ranije danas je izolovala istočno dansko ostrvo Seland, gde se nalazi glavni grad Kopenhagen, zatvorila glavne mostove i zaustavila trajekte, što je izazvalo velike zastoje i saobraćajne gužve.

Tragalo se za crnim vozilom s švedskim registarskim tablicama u kome je moguće bilo troje ljudi, a zbog teškog kriminala, saopštila je danska policija.

Švedski list „Aftonbladet“ je napisao, pozivajući se na neimenovani policijski izvor da je slučaj verovatno povezan s otmicom.

Mostovi od ostrva Seland do centralnog ostrva Fin i susedne Švedske bili su zatvoreni dva sata i trajektni saobraćaj za Nemačku i za Švedsku je takođe bio obustavljen.

Zatvaranje ovih ključnih saobraćajnica izazvao je ogromne saobraćajne gužve kod mostova za Švedsku i kopneni deo Danske. Hiljade putnika bilo je blokirano u železničkim stanicama, u tunelima i na putevima oko Kopenhagena.

Policija Kopenhagena kasnije je, preko Tvitera, javila da su svi mostovi ponovo otvoreni i da su proradili trajekti.

Televizijski snimci prikazali su teško naoružane policajce kako proveravaju vozila kod blokada na mostu Eresund za Švedsku.

Prema njegovom sajtu, aerodrom u Kopenhagenu ostao je otvoren tokom potere.

Izvor : Ritzau Scanpix/Nils Meilvang/via REUTERS