Grčki mitropolit za požare optužio Ciprasov ateizam

Svet 25. jul. 201809:17 > 09:20
Podeli:
Izvor: REUTERS/Elias Marcou

Grčki mitropolit Amvrosije na svom blogu je za katastrofalne požare koji su odneli 74 života optužio - premijera Ciprasa i njegov ateizam.

Grčki mitropolit odlučio je iskoristiti strašnu tragediju u Grčkoj kako bi poručio da su stravični požari zapravo božja kazna za premijera nevernika, preneli su mediji.

„Ateistički premijer Aleksis Cipras izazvao je bes Božji. Grčku su upropastili požari i poplave“, napisao je na svom blogu mitropolit Amvrosije.

Mitropolit je potom, citirajući Novi zavet, dodao da se zbog „udaljavanja ljudi od Boga javljaju razne katastrofe kao što su potresi, glad, epidemije, krvoprolića, kriminal i razarajući požari“.

Mitropolit je uspeo da poveže požare i činjenicu da Cipras nije oženio svoju devojku

„Ko je, pitam se, za udaljavanje modernih Grka od Božjeg puta? Ko drugi? Ateistički premijer Aleksis Cipras i njegovi saradnici“, napisao je mitropolit, pa naveo činjenicu da Cipras nije krstio svoju decu i nije se venčao sa svojom devojkom.

Grčki mediji su prilično gnevno reagovalii na skandalozne tvrdnje mitropolita pa su podsetili na požare 2007. godine, u kojima su smrtno stradale 84 osobe, kad je na vlasti bila konzervativna i religiozna stranka Nova demokratija.