Snimljen Trampov razgovor o isplati navodne ljubavnice

Svet 20. jul 201820:39 > 22:40
Podeli:
Izvor: Reuters/Leah Millis

Dugogodišnji advokat američkog predsednika, Majkl Koen, tajno je snimio razgovor Trampa pre izbora 2016. u kojem su razgovarali o isplati Plejbojeve zečice koja tvrdi da je bila njegova ljubavnica, objavio je Njujork tajms.

Pozivajući se na advokate i druge upućene izvore, list prenosi da je FBI ove godine zaplenio snimak tokom pretresa Koenove kancelarije.

Savezni tužioci u Njujorku istražuju Koena zbog poreske utaje i prevare banke, kao i za moguće kršenje zakona o finansiranju predizborne kampanje.

Poslednja optužba povezana je s isplatom 130.000 dolara porno glumici Stormi Danijels i još nekim stvarima u vezi s Trampovom kampanjom, rekao je izvor.

FBI je zaplenio dokumente i datoteke tokom istrage koja je jedan krak šire istrage posebnog tužioca Roberta Malera o mogućim vezama Trampovih saradnika i Rusije u predizbornoj kampanji.

Koenovi advokati i Trampov pravni zastupnik Rudi Đulijani nisu bili dostupni za komentar.

Đulijani je Njujork tajmsu rekao da je na snimku Trampov razgovarao s Koenom o isplatama, ali da do njih nikada nije došlo. Dodao je da snimak traje dva minuta i da dokazuje da predsednik nije učinio ništa loše.

Bivši model Karen Mekdugal rekla je da se s Trampom upustila u ljubavnu vezu 2006. godine, nedugo nakon što je njegova supruga Melanija rodila njihovog sina Barona.

Mekdugal je krajem predizborne kampanje priču prodala listu The National Enquirer za 150.000 dolara, ali je tabloid u vlasništvu Trampovog prijatelja nikada nije objavio, prenosi Njujork tajms.

Striptizeta Stormi Danijels, čije je pravo ime Stefani Kliford, želi sudskim putem da poništi sporazum iz 2016. prema kojem je za ćutanje o seksu s Trampom 2006. dobila 130.000 dolara.

Tramp negira vezu s Mekdugal, kao i to da je ikada imao polni odnos s Danijelsovom.