Abramovič u problemu, još mu nije obnovljena britanska viza

Svet 21. maj. 201820:34 > 20:38
Podeli:
Izvor: BEN STANSALL / AFP

Saradnik ruskog milijardera i vlasnika fudbalskog kluba Čelzi Romana Abramoviča potvrdio je da Abramoviču nije obnovljena britanska viza.

Abramovič nije bio prisutan na finalnoj utakmici engleskog FA kupa koju je Čelzi dobio u subotu. Taj saradnik je rekao da proces obnavljanja vize traje duže nego obično i da razlog za odugovlačenje nije poznat. 

Velika Britanija je obećala da će razmotriti dugotrajne vize bogatih Rusa posle trovanja nekadašnjeg špijuna u Solsberiju, za koje je britanska vlada okrivila Rusiju. Moskva negira optužbe. Tadašnja ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad je u martu rekla da vlada razmatra investitorske vize prvog reda koje je dobilo oko 700 bogatih Rusa. 

Da Abramovič ima problem s vizom prvi put je javljeno u nedelju, kada je jedan ruski medij citirao dva neimenovana izvora koji su rekli da je viza vlasnika Čelzija istekla prošlog meseca. 

Britanska vlada je saopštila da neće komentarisati pojedinačne slučajeve, a iz kabineta premijerke Tereze Mej je rečeno da se ruski zahtevi za vize razmatraju „rigorozno i po propisima“.