Sirijska vojska: Ispaljeno 110 projektila, nema poginulih

Svet 14. apr. 201810:00 > 10:55
Podeli:
Izvor: ECPAD/French Military/HANDOUT via Reuters

Sirijska vojska saopštila je da su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska ispalile 110 projektila tokom zajedničkog napada na Siriju.

„Naša protivvazdušna odbrana efikasno je pogodila većinu tih projektila“, rekao je general Ali Majhub u obraćanju na sirijskoj televiziji.

Majhub je rekao da je jedna raketa pogodila Naučni istraživački centar u Barzehu nedaleko od Damaska, oštetivši jednu zgradu, dok su u Homsu tri osobe povređene.

General je dodao da napadi „neće zaustaviti rat koji sirijska vojska vodi da bi iskorenila naoružane teroriste sa teritorije Sirije“.

Sirijska vojska ušla u Dumu

Državni mediji istovremeno prenose da su snage sirijskog režima ušle u Dumu, poslednje uporište pobunjenika u Istočnoj Guti nedaleko od Damaska.

„Jedinice snaga bezbednosti ulaze u Dumu“, navodi se u izveštaju državne televizije.

Kako se dodaje, grad će za nekoliko sati biti „očišćen od terorista“.

Sirijska vojska započela je 6. aprila kopnenu ofanzivu na pobunjenički grad Dumu.

Duma je najveći grad u oblasti Istočna Guta i uporište pobunjeničke frakcije Džaiš al-islam (Armija islama) koju podržava Saudijska Arabija.

Duma je jedini deo Istočne Gute koji vladine snage nisu zauzele u ofanzivi tokom februara i marta.

SAD, Francuska i Velika Britanija sprovele su napade u Siriji posle nedavnog napada u Dumi u kojem su, kako tvrde zapadne zemlje, sirijske snage koristile hemijsko oružje.