Tramp: Rusijo, spremi se, stižu lepe, nove i pametne rakete

Svet 11. apr. 201813:32 > 14:48
Podeli:
Izvor: REUTERS/Yuri Gripas

Američki predsednik Donald Tramp poručio je Rusiji da se spremi za "nove i pametne rakete" u Siriji.

Tramp je na Tviteru poručio Rusiji da ne bi trebalo da bude partner sa „životinjom koja ubija gasom“ svoje ljude i koja u tome uživa.

„Rusija je obećala da će oboriti sve rakete ispaljene na Siriju. Spremi se Rusijo, zato što će doći lepe i nove i ‘pametne'“, naveo je Tramp.

Zaharova: Pametne rakete da gađaju teroriste, a ne vladu Sirije

„Pametne rakete“ treba da gađaju teroriste, a ne zakonitu vladu Sirije, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, povodom objave predsednika SAD Donalda Trampa o američkim raketama, preneo je TASS. 

„Pametne rakete treba da gađaju teroriste, a ne zakonitu vladu koja se godinama na svojoj teritoriji bori protiv međunarodnog terorizma“, navela je Zaharova na Fejsbuku. 

Ona je napisala da bi raketni udar SAD na Siriju mogao da uništi dokaze o navodnom korišćenju hemijskog oružja u Istočnoj Guti, na šta su, po njenim rečima, upozoreni i eksperti Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW). 

„Ili je to ideja? Da se zataškaju tragovi provokacije tako što će pametne rakete uništiti sve dokaze, da međunarodni inspektori ne bi mogli da pronađu dokaze?“, pitala je Zaharova.