Japan donirao 4,5 miliona dolara deci Palestine

Svet 04. mar 201819:52 > 19:58
Podeli:
Izvor: Reuters/Ints Kalnins

Vlada Japana je donirala 4,5 miliona dolara programima UNICEF-a za decu iz Palestine, javlja agencija WAFA.

Grant će biti iskorišten kako bi se popravili uslovi porođaja, rano otkrivanje bolesti i kašnjenja u razvoju kod dece koja žive u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali.

Ugovor su potpisali u Ramalahu palestinski ministar društvenog razvoja Ibrahim al-Shaer, palestinski ministar zdravstva Džavad Avad, i Takeši Okubo, predstavnik Japana u Palestini i Genevieve Putin, predstavnica UNICEF-a u Palestini.

„Uprkos napretku koji smo postigli, i dalje trpimo zbog izraelskog kršenja prava dece posebno, zbog ubistava i hapšenja, zbog čega pozivamo međunarodne institucije da uspostave prava dece“, rekao je ministar Ibrahim al-Šaer.

Takeši Okubo je potvrdio predanost vlade Japana tome, koja će, kako je rečeno nastaviti da podržava Palestinu i njen narod ističući da će ova donacija ublažiti patnje dece s posebnim potrebama i smanjiti psihološke posledice.

On je poručio da im je cilj podići svesnost o neophodnosti pomoći ovoj zajednici kako bi se poboljšali uslovi života. Novac će biti korišćen i za obezbeđenje adekvatnih sanitarnih uslova za decu.