Zaharova: Kažu da se mešamo decenijama, a ćutali do Trampa

Svet 08. jan. 201821:34 > 21:35
Podeli:
Izvor: Reuters/Maxim Shemetov

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Vašington počeo da govori o mešanju Kremlja u američki izborni proces tek pošto je za predsednika SAD izabran Donald Tramp.

Ona je tako reagovala na jučerašnju izjavu direktora američke obaveštajne službe CIA Majka Pompea koji je za CBS rekao da su se Rusija i druge zemlje mešale u predsedničke izbore u SAD, i dodao da Moskva to čini „decenijama“, prenosi Tass.

„Najbolji dokaz da je to potpuna laž je to što tokom svih tih ‘decenija’ američke specijalne službe i zvaničnici nisu dali nijednu sličnu izjavu niti su pitali Rusiju za to“, navela je Zaharova na Fejsbuku.

Dodala je da o toj temi nije bilo „ni jedne jedine priče, filma ili govora dok američki izborni sistem nije proizveo predsednika Trampa“.

„Upravo tada je sve to i počelo – neosnovane optužbe, traženja spoljnog neprijatelja i kukanja o ruci Kremlja“, napisala je Zaharova.

Rusija negira konstantne optužbe američkih zvaničnika o mešanju u presedničke izbore 2016. godine na kojima je Tramp postao predsednik.