Eksplozija automobila-bombe u sirijskom Idlibu, 25 poginulih

Svet 07. jan. 201821:28 > 08. jan. 2018 10:37
Podeli:
Izvor: Tanjug/Edlib Media Center via AP

Sirijski aktivisti i jedna grupa za praćenje rata kažu da je 25 osoba poginulo u eksploziji automobila-bombe u Idlibu, najvećem gradu kojim vladaju pobunjenici.

U napadu automobilom-bombom u sirijskom gradu Idlib poginulo je najmanje 25 ljudi, a skoro stotinu je ranjeno, saopštili su danas novi bilans žrtava aktivisti i zdravstveni zvaničnici.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji je, međutim, saopštila da je bilans žrtava 34, uključujući 18 civila. 

Fotografije i video-snimci iz aktivističke Novinske agencije Tika i novinske agencije Baladi pokazuju veliku štetu u, kako izgleda, glavnoj ulici tog grada, s nekoliko oštećenih zgrada i prevrnutim vozilima.

Vidi se kako stižu kola hitne pomoći i vatrogasne jedinice.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za taj napad.

Među poginulima je četvoro dece i 11 žena, rekli su predstavnici sirijske Civilne odbrane, organizacije poznate i kao „Beli šlemovi“.

Aktivisti su rekli da je napad izveden u nedelju uveče na kancelariju ekstremističke grupe Adžnad el Kavkaz koju čine strani borci uglavnom iz regiona Kavkaza.

Idlib je glavni grad istoimene sirijske provincije koju kontroliše nekoliko pobunjeničkih frakcija, uključujući jednu organizaciju povezanu sa Al Kaidom.