Tramp o bivšem savetniku: Stiv Benon je "izgubio razum"

Svet 03. jan 201821:07 > 21:08
Podeli:
Izvor: REUTERS/Carlos Barria

Predsednik SAD Donald Tramp je napao svog bivšeg glavnog stratega Stiva Benona pre objavljivanja nove, za njega ne baš pohvalne knjige, koja prikazuje predsednika kao "maloletnika" i njegovu Belu kuću kao "haotičnu".

Predsednik je izrazio neslaganje s Benonom nakon što su citirane njegove reči u novoj knjizi kojima opisuje sastanak između Trampovog sina i grupe Rusa kao „izdajnički“.

Rusi su ponudili Donaldu Trampu mlađem informacije štetne po Hilari Klinton na sastanku u junu 2016. godine.

Banonova izjava pojavljuje se u novoj knjizi novinara Majkla Vulfa.

Tramp je u izjavi rekao da Stiv Benon „nema nikakve veze sa mnom ili mojim predsedništvom“ i navodi: „Kada je otpušten, ne samo da je izgubio posao, izgubio je um“.

„Stiv ne predstavlja moju bazu, već samo sebe“, izajvio je Tramp. Izjava dolazi kao odgovor na novu knjigu pisca Majkla Volfa koja nudi niz eksplozivnih otkrića, uključujući i to da Tramp nikada nije očekivao da će osvojiti predsedničku trku 2016. godine.

Tramp je izgledao najbesniji u komentarima Benona koje je prvi objavio Gardijan, koji je dobio ranu kopiju knjige „Vatra i žar: Unutar Trampove Bele kuće“.

Prema Gardijanu, Benon je opisao sastanak u Trampovoj kuli između Donalda Trampa mlađeg, pomoćnika u Tramovoj kampanji i ruskog advokata kao „izdajnički“ i „nepatriotski“. Jedna verzija knjige objavljene u časopisu Njujork kaže da je Tramp verovao da će njegova nominacija za predsednika podići njegov brend i pružiti „neizrecive mogućnosti“.

Izvod takođe kaže da je Tramp mlađi rekao prijatelju da je Tramp izgledao kao da je video duha kada je postalo jasno da bi mogao pobediti i opisao sada prvu damu Melanija Tramp kao „u suzama a ne od radosti“.

Knjiga je zasnovana na više od 200 intervjua, uključujući razgovore sa predsednikom i višim osobljem.