Zeman: Udaljite tog snimatelja da ga ne bih ubio

Svet 11. okt 201713:53 > 13:54
Podeli:
Izvor: Reuters/Shannon Stapleton

Predsednik Češke Miloš Zeman ponovo je dao oduška svojoj netrpeljivosti prema novinarima, ovog puta prema kamermanima televizija, kada je tražio od obezbeđenja da uklone kamermana Češke televizije da ga ne bi ubio.

Predsednika Zemana češki javni televizijski servis snimao je juče s pristojne udaljenosti, da ne smeta ni predsedniku ni saradnicima, kako prolazi kroz foaje zgrade Saveta Evrope u Strazburu u kome je upriličena izložba o vodji češke „plišane revolucije“ 1989. godine i prvom predsednik Češke, Vaclavu Havelu.

„Oterajte tog kamermana ili ću ga ubiti“, zatražio je u jednom trenutku češki predsednik, emitovala je taj deo snimka Češka televizija.

Zemanov portparol Jirži Ovčaček pravdao je danas ispad prema kamermanu koji radi svoj posao, optužbom da navodno Češka televizija Zemana snima u nadi da će ponovo zabeležiti kako se tetura, pošto zbog šećerne bolesti ima oboljenje nerava u nogama.

Osim na novinare Zeman je besan na kamermane zato što su snimali ceremoniju iznošenja češke krune na Hradčanima 2013. godine kada je posrtao i jedva stajao na nogama i pripisali to, na osnovu izjava poslanika koji su stajali blizu njega, piću, dok je Predsednička kancelarija saopštila da Zeman ima virozu.

Zemanu su lekari zbog šećerne bolesti preporučili da odustane od alkohola, ali on se sam nedavno pohvalio da ih nije poslušao i da namerava da i dalje uživa u piću.