Oslobođen vozač koji je pokosio pešake u Londonu

Svet 08. okt. 201719:34 > 19:40
Podeli:
Izvor: AFP/Oli Scarff

Londonska policija oslobodila je danas muškarca (47) prvobitno privedenog i osumnjičenog za opasnu vožnju pošto je njegov automobil u subotu povredio 11 ljudi ispred Prirodnjačkog muzeja.

Policija je saopštila da je vozač oslobođen, ali je pod istragom. Njegovo ime nije otkriveno i protiv njega za sada nije podignuta optužnica.

Prvobitno se strahovalo da je to bio teroristički napad kakvih je ove godine bilo na Vestminsterskom i Londonskom mostu. U tim napadima u martu i junu poginulo je petanestak ljudi, a mnogi su povređeni.

Strahovalo se da se radi o sličnom napadu ispred Prirodnjačkog muzeja koji se nalazi u blizini čuvenog muzeja Viktorija i Albert i drugih turističkih atrakcija u Londonu, te je došla mnogobrojna policija, kola hitne pomoći i specijalni policijski timovi. Radnje su evakuisane iz predostrožnosti, a nadletali su policijski helikopteri.

Policija je saopštila posle nekoliko sati istrage da se radi o saobraćajnom udesu nevezanom za terorizam.

Muzeji u tom delu Londona danas redovno rade.

Policijski detektiv Daren Kejs je rekao da niko nije zadobio teže povrede i da je većina od devet povređenih puštena iz bolnice.

Policija je poziva svedoke i bilo koga sa slikama ili video snimcima da pomogne u istrazi.

Velika Britanija je zvanično na visokom stepenu opasnosti od terorizma, što znači da se smatra da postoji velika verovatnoća da se dogodi napad.