Klovnovi terorišu građane na jugu Izraela

Svet 05. okt 201712:57 > 13:01
Podeli:
Izvor: Tanjug/Brooke Palmer/Warner Bros. Pictures via AP

Jednu desetogodišnju devojčicu u Izraelu napala su dva "klovna ubice" u gradu Berševi na jugu Izraela, saopštila je policija.

Majka devojčice je rekla da je ona bila u parku s drugaricama, kada su joj dva klovna poprskala oči sprejom. Napadnuta devojčica je preneta u bolnicu gde je konstatovano da ima takođe opekotine na vratu, preneli su izraelski mediji.

Otac devojčice je rekao da je krenuo u poteru za klovnovima za koje se veruje da su tinejdžari, ali ih nije našao.

U mestu Holonu kraj Tel Aviva policija je privela početkom ove nedelje jednog 14-godišnjaka i jednog dve godine starijeg dečaka koji su nosili klovnovske maske i plašili ljude u parku, javio je Tajms of Izrael.

Policajci su našli čekić u jednoj tašni tinejdžera za koji se veruje da je korišćen da plaši prolaznike. Ta dvojica dečaka su puštena pošto su izrazila žaljenje zbog svojih postupaka, saopštila je policija.

Izraelski TV Kanal dva je izvestio da su stanovnici širom južnog Izraela upozorili vlasti na slične slučajeve koji se obično dešavaju noću.

„Išao sam ulicom na putu kući usred noći kada je neko skočio iza mene u kostimu klovna i vikao. Na svu sreću nisam doživeo srčani udar“, izjavio je neimenovani Izraelac za Kanal dva.

Policija u Afuli na severu zemlje je postavila na Fejsbuk nalogu poruku da su takvi incidenti deo trenda koji je postao popularan na društvenim mrežama.

Vlasti su upozorile da su takve akcije nelegalne i da će se ozbiljno shvatiti.

„Zastrašujući akt i namera iza njega obično nisu da se povredi osoba. U većini situacija najbolja opcija je da se udaljite i prijavite slučaj policiji što je moguće pre“, napisala je policija, izrazivši zabrinutost da bi meta takve „šale“ mogla da je pogrešno shvati kao pretnju i da povredi onoga ko se „šali“.

Slični incidenti su se dogodili u Dimoni, Kirjat Gatu i mestu Ramle i policija je organizovala poteru.

Incidenti bi mogli biti povezani s novom filmskom verzijom horor priče Stivena Kinga „To“, navodi američka TV mreža Foks njuz koja je izvestila o incidentima u Izraelu.

King je nedavno pozvao ljude da ne reagaju preterano na klovnove u stvarnom svetu, poručivši na svom Tviter nalogu da je većina klovnova dobra.