Maduro: Pogledajte moj profil, ličim na Staljina

Svet 18. sep 201712:20 > 12:23
Podeli:
Izvor: RYAD KRAMDI / AFP

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro smatra da liči na sovjetskog lidera Josifa Staljina, preneli su ruski mediji.

„U svetu postoje ljudi koji me vide kao karipskog Staljina. I zaista ličim na njega, pogledajte moj profil“, rekao je Maduro (54) u televizijskoj emisiji, prenela je agencija Tass.

List „Venecuela al dia“ navodi da je venecuelanski predsednik i ranije govorio o sličnosti sa Staljinom, pre svega zbog brkova, piše Sputnjik.

Maduro je kazao i da svetski lideri koji ga kritikuju koriste mnogo oštrije mere u svojim zemljama, nego što je slučaj u Venecueli.

„(Premijer Španije Mariano) Rahoj je rasporedio policajce u Kataloniji da privedu 700 gradonačelnika. Da li se on ponaša kao diktator“, upitao je predsednik Venecuele.

Više od 700 gradonačelnika iz Katalonije okupilo se u subotu u Barseloni kako bi iskazali podršku održavanju referenduma o nezavisnosti tog španskog autonomnog regiona, a regionalna policija je imala naredjenje da uhapsi gradonačelnike ako odbiju da dodju na saslušanje u istrazi o referendumu.

Venecuelu mesecima potresa duboka politička i ekonomska kriza. Ta zemlja je podeljena izmedju Madurovih pristalica i liberalne opozicije koja zahteva vanredne predsedničke izbore i organizuje proteste.