Policijska potera u Briselu, vozač prijavio eksploziv

Svet 08. avg. 201719:50 > 21:54
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Briselska policija je saopštila da su njeni pripadnici pucali na jedno vozilo nakon potere kroz predgrađe Molenbek i da je vozač policajcima rekao da je u kolima eksploziv. Nakon provere automobila, saopšteno je da demineri nisu pronašli nikakav eksploziv.

Belgijski demineri nisu pronašli eksploziv u automobilu vozača koji je bežao od policije, a potom tvrdio da je u vozilu bomba, saopšteno je iz kancelarije belgijskog tužioca.

Portparol tužilaštva u Briselu izjavila je da demineri nisu pronašli nikakav eksploziv u vozilu i da je reč o mentalno neuravnoteženoj osobi.

Ona je rekla da je vozač državljanin Ruande i nije od ranije poznat policiji.

Belgijski mediji ranije su preneli da su pripadnici belgijske policije uhapsili vozača koji je tvrdio da se u automobilu koji je vozio nalazi eksploziv.

Prema izveštajima lokalnih medija, vozač je uhapšen u briselskom distriktu Molanbek, nakon što su tokom potere pripadnici policije ispalili nekoliko metaka ka vozilu u kojem se osumnjičeni nalazio.

„Izvukli smo vozača koji je odmah izjavio da se u automobilu nalazi eksploziv“, izjavio je portparol zapadnog odjeljenja policije u Briselu Johan Berkmans.

Prilikom hapšenja nije bilo povređenih.

Brisel je pod uzbunom otkako je 2016. u samoubilačkim napadima stradalo 32 ljudi. Mnogi osumnjičeni za veze sa tim napadom, kao i onima izvedenim u Parizu u novembru 2015, živeli su ili boravili u Molenbeku.