Melanija Tramp u Rijadu bez marame privlači pažnju

Svet 20. maj 201712:27 > 12:28
Podeli:
Izvor: Tanjug/ AP / Evan Vucci

Odluka Malanije Tramp da ne stavi maramu na glavu prilikom dolaska u posetu Rijadu, saudijskoj prestonici, privukla je pažnju socijalnih medija.

Prva dama SAD je doputovala u crnim pantalonima sa zlatnim pojasom i nije pokrila glavu što je u skladu sa propisima za žene strane zvaničnice koje dolaze u posetu Saudijskoj Arabiji, prenosi agencija Asošiejted pres.

Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je bivšu prvu damu SAD Mišel Obama koja nije stavila maramu kada je u januaru 2015. godine posetila kraljevinu sa tadašnjim predsednikom Barakom Obamom.

Tramp je na svom Tviter nalogu tada napisao da, dok su mnogi ljudi aplaudirali odluci gospođe Obama, narod Saudijske Arabije je „bio uvređen“.

Ovog puta u fokusu pažnje bila je i najstarija Trampova kćerka Ivanka, koja je i njegov savetnik, a doputovala je u Trampovoj pratnji zajedno sa suprugom Džaredom Kušnerom kao deo delegacije SAD.

Oni su izašli na zadnja vrata aviona, držeći se za ruke, a držali su se za ruke i kada su stigli u hotel gde je delegacija odsela, javio je Frans pres. Ivanka je na sebi imala crnu dugu haljinu sa belim mustrama.

U delagaciji je i portparol Bele kuće Šon Spajser, kao i ekonomski savetnik Geri Kon i zamenica svetnika za nacionalnu bezbednost Dina Pauel.