Erdogan: Dok sam ja "diktator", vi ste fašisti i nacisti

Svet 25. mar. 201717:28 > 17:34
Podeli:
Izvor: ANADOLIJA/Murat Kula

Predsednik Turske Redžep Erdogan poručio je u južnom turskom gradu Antaliji da dokle god ga sa Zapada budu nazivali diktatorom, on će za njih koristiti termine fašisti i nacisti.

Erdogan se obratio okupljenim građanima u turskom gradu Antalija, a tom se prilikom osvrnuo i na aktuelna dešavanja.

Istakao je kako zabrane i embargo koji su ranije uvođeni Turskoj pokazuju da njegova zemlja, u slučaju da danas zavisi od drugih zemalja, ne bi bila u stanju da pronađe nijedan metak za potrebe borbe protiv terorizima.

“Odluke za sigurnost naših građana i zaštitu interesa naše zemlje donosimo u Ankari, a isto tako, te odluke provodimo u Silopiju, u Gabaru, Džudiju, a ako je potrebno i u Siriji i Iraku”, rekao je Erdogan.

Turski predsednik je poručio kako “Turska danas nema potrebu da za nešto uzima dozvolu od drugih”.

“Danas borbu protiv terorizma, kako unutar zemlje tako i izvan nje, provodimo našim vlastitim mogućnostima. Naša vojska, policija, snage sigurnosti bore se protiv terorista, jer dali smo reč našem narodu. Nastavićemo našu borbu sve dok u potpunosti ne uspostavimo mir i blagostanje”.

Osvrnuo se i na kritike povodom korišćenja termina fašizam i nacizam na račun pojedinih evropskih zemalja.

“Dokle god vi (Zapad) za mene budete koristili termin diktator, ja ću vama govoriti ‘fašisti’ i ‘nacisti’. Jer ja ni za vreme mandata predsednika, ni za vreme mandata premijera nikada nisam pravio bilo kakve razlike prema bilo kome, niti po pitanju prava i sloboda, kao ni slobode mišljenja i vere. Naprotiv, takve razlike u našoj zemlji, prema ženama sa maramom i bez nje, pravili su oni koje mene danas nazivaju diktatorom”, kazao je Erdogan.