Prtljag sudijskog kralja težak kao 200 slonova

Svet 01. mar 201714:05 > 14:06
Izvor: Reuters/Saudi Royal Court

Saudijski kralj Salman bin Abdulazis al Saud doputovao je u Indoneziju sa prtljagom teškim više od 400 tona, a u pratnji je 1.500 članova delegacije. Težina prtljaga saudijskog kralja jednaka je težini 200 afričkih slonova.

U kraljevoj pratnji su i dva „mercedesa“, kao i dva samostojeća lifta. Ovo nije prvi put da saudijski kralj putuje sa liftovima. On je pre dve godine izazvao proteste u Francuskoj pošto je zbog njega zatvorena cela plaža i na njoj postavljen lift.

Avio-kompanija koja je prevezla kralja navodi da će 63 tone tereta istovariti u Džakarti, a preostalih 396 tona na Baliju.

Kralj sa sobom vodi i ogromnu pratnju. Indonežanska agencija Antara navodi da je u „delegaciji“ 1.500 ljudi, uključujući deset ministara, 800 delegata i 25 prinčeva, koji su doputovali sa 36 različitih letova u periodu od tri nedelje.

Kralj i pratnja rezervisali su stotine soba u najelitnijim hotelima u Džakarti. Kako prenosi CNN Indonezija, kraljeva pratnja će na Baliju odsesti u tri luksuzna hotela sa privatnom plažom, kojoj se može pristupiti samo uz pomoć lifta.

U prvoj poseti Indoneziji, posle skoro pola veka, kralj Salman zadržaće se devet dana, a onda ide na Zapadnu Javu i na Bali.