Ajfelova kula će biti ograđena zidom od neprobojnog stakla

Svet 09. feb 201712:52 > 13:01
Izvor: REUTERS/Charles Platiau, arhiva

U okviru mera borbe protiv terorizma, simbol Pariza i Francuske, Ajfelov toranj, biće ograđen visokim i neprobojnim staklenim zidom.

Reč o zdanju koje godišnje posećuje u proseku sedam miliona ljudi, a nadležni žele novim merama zaštititi turiste od eventualnih terorističkih pretnji.

Tokom prošlogodišnjeg Evropskog fudbalskog prvenstva, Ajfelov toranj i njegovo dvorište su ograđeni zaštitnom ogradom koju je kompanija koja upravlja kompleksom odlučila da zadrži na neodređeno vreme.

Čelnik te kompanije Bernar Godjer je za list “Le Parisien“ kazao da će ograda uskoro biti uklonjena, a postavljena nova zaštitna mera.

„Ajfelov toranj i dvorište oko njega će biti ograđeni neprobojnim staklenim zidom. Zid će biti završen do jeseni ove godine. Biće visok dva i po metra, a reč je o meri zaštite od terorizma. Biće ostavljen samo jedan ulaz u dvorište“, kazao je Godjer.

Reč je o projektu vrednom 20 miliona dolara, a koji će svakako doneti niz promena na centralnoj turističkoj destinaciji Pariza.

Iz gradske uprave je saopšteno kako će ulaz za posetu Ajfelovom tornju i dalje biti besplatan, ali da će zbog kontrola turisti nešto duže morati da čekaju na sam ulazak.