Bela kuća ne šalje svoje predstavnike na CNN

Svet 01. feb. 201713:52 > 13:59
Podeli:
Izvor: REUTERS/Lucas Jackson

Bela kuća odbija da pošalje svoje predstavnike na televiziju CNN, pošto ih je predsednik SAD Donald Tramp optužio da objavljuje "lažne vesti".

„Šaljemo predstavnike ili portparole na mesta na kojima mislimo da ima smisla da predstavljamo naš program“, rekao je zvaničnik Bele kuće za portal Politiko, dodajući da CNN nije takvo mesto, mada zabrana nije trajna.

Novinar CNN-a je rekao da Bela kuća pokušava da kazni tu televiziju i da joj snizi rejting, navodi Politiko.

Zvaničnici Bele kuće i dalje odgovaraju na pitanja novinara CNN-a, ali predstavnika za štampu Bele kuće nedeljama nije bilo na toj televiziji.

Portparol Bele kuće Šon Spajser je negirao da postoji bojkot CNN-a, ali je dodao da „neće raditi s ljudima koji nemaju želju da urade nešto ispravno“.

Odnosi Trampa i CNN pokvarili su se pošto je ta televizija početkom januara objavila izveštaj s navodima da ruske službe imaju kopromitujući materijal o njemu. Tada je Tramp odbio da odgovori na pitanje CNN-ovog novinara Džima Akoste.

Posle inauguracije, Tramp je kritikovao CNN da objavljuje „lažne vesti“.

Časopis New York Magazine naveo je da Trampov spor sa CNN-om ima korene u njegovim odnosima s predsednikom te kuće Džefom Zakerom, koji je kao bivši predsednik televizijske mreže NBC doveo Trampov rijaliti „Šegrt“ na tu televiziju.

Tramp je po navodima tog časopisa rekao da misli da ga je Zaker izdao, pošto bi trebalo da usmeri CNN da povoljnije izveštava o njegovim aktivnostima.