Policajci se greškom poubijali u Ukrajini

Svet 04. dec. 201613:31 > 13:35
Podeli:
Izvor: REUTERS/Gleb Garanich

Policajci u mestu u blizini Kijeva, glavnog grada Ukrajine, tokom akcije organizovane s ciljem privođenja grupe lopova, greškom su otvorili vatru jedni na druge. U sukobu je ubijeno pet policajaca.

Savetnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Gerašenko, putem društvenih mreža je saopštio da je policija pripremila plan i akciju da privede grupu kradljivaca.

Policija je dobila dojavu da će grupa u ponoć izvršiti pljačku kuće u selu Knjažiči u blizini Kijeva, nakon čega je poslata specijalna jedinica na teren. Dva policajca u civilu smeštena su u objekat na gradilištu pored kuće koja je trebalo da bude opljačkana kako bi pratili osumnjičene.

re akcije oglasio se alarm na kući pored njihove lokacije, zbog čega je drugi tim poslat na teren. Policajci su uhapsili dve osobe kada su ih primetili na gradilištu jer su mislili da je reč o lopovima. Specijalni tim je primetivši da su članovi njihovog tima smešteni u kombi, smatrali da su ih oteli lopovi.

U sukobu do kojeg je došlo između specijalne jedinice i drugih policajaca, poginulo je pet policajaca, od toga jedan iz specijalne jedinice.

Pokrenuta je istraga o ovom događaju.