Zbog šefova spavalica, kancelarije u Dubaiju bez vrata

Svet 04. sep. 201612:18 > 13:43
Podeli:
Izvor: Reuters

Emir Dubaija šeik Mohammed bin Rašid al-Maktoum i dalje je ljut na direktore javnih službi koje nije zatekao na radnom mestu prošle nedelje u 7.30, a da bi sprečio da se isto ne ponovi, otišao je korak dalje - naredio je da se uklone vrata s kancelarija.

Podsetimo, emir Dubaija šeik Mohammed bin Rašid al-Maktoum nenajavljeno je došao u inspekciju prošle nedelje u kancelarije javnih službi Dubaija gde je zatekao prazne radne stolove. Nedelja je u Dubaiju radan dan, i to što je video na licu mesta rasrdilo je šeika, nakon čega je devet visokih zvaničnika dobilo otkaze.

Video objavljen na Twitteru, na kom se vidi da šeik otvara i obilazi prazne kancelarije ujutro, postao je viralan.

Vest je odjeknula širom sveta, ali otkazi nisu bili jedina mera koju je preduzeo vladar Dubaija. Juče je još jedan snimak izašao u javnost, na kome se vidi kako šeik objašnjava da je važno da između menadžera i zaposlenih ne sme da bude nikakvih barijera – nakon čega je naredio da se uklone vrata s kancelarija rukovodilaca, pa čak i ona koja su od stakla.

Iz njegove kancelarije poručeno je da je šeik želeo da pošalje poruku koliko je važan dolazak na posao tačno na vreme, a da se to ne može samo radnicima zamerati ukoliko ni njihovi šefovi nisu tu.

Kako je navedeno, ova odluka šeika Mohameda dolazi zbog novih mladih lidera koji u narednom periodu treba da preuzmu odgovornost, u skladu sa osnovnim stremljenjima vlasti u Dubaiju – da građanima pruži kvalitetnu uslugu.