Španska političarka ne ide na odmor, nema vremena

Svet 09. avg 201614:10 > 14:11
Podeli:
Izvor: REUTERS/Susana Vera

Španska političarka, Kristina Sifuentes Kuenkas, iz Narodne stranke, privukla je veliku pažnju javnosti pošto je izjavila da neće koristiti godišnji odmor zbog previše obaveza na radnom mestu.

Sifuentes, koja trenutno obavlja dužnost predsednice Zajednice Madrida, na društvenim mrežama je napisala da neće ići na godišnji odmor. Zanimljivo je da ona ni prethodnih godina nije iskoristila pravo na godišnji odmor.

Španski mediji navode da u Narodnoj stranci postoje političari koji misle da nije dobra ideja uživati na godišnjem odmoru dok postoje mnogi problemi i izazovi u zemlji koji čekaju rešenje.

„Ne idem na godišnji odmor jer ima mnogo posla da se uradi u korist Madriđana. Ipak, to je lični izbor. Pozdrav svima“, napisala je španska političarka na Twitteru.

Naglasila je da će umesto godišnjeg odmora održati nekoliko važnih sastanaka i raditi na važnim projektima u kancelariji.

Španski mediji navode da je Sifuentes samo izuzetak na političkoj sceni u toj zemlji jer je većina političara već otišla na godišnji odmor, uglavnom na luksuzne turističke lokacije.

Kristina Sifuentes Kuenkas (52) je od 24. juna 2015. godine na čelu Zajednice Madrida. Pre toga je do aprila 2015. godine bila delegat u Zajednici Madrida.