Mladić u Danskoj poginuo u udesu loveći Pokemone

Svet 28. jul 201615:57 > 15:58
Izvor: Reuters

Mladić (21) poginuo je rano jutros u saobraćajnoj nesreći u blizini Aarhusa, drugog po veličini grada u Danskoj, koju je najverovatnije uzrokovao igrajući popularnu online igricu Pokemon Go na telefonu, saopštila je lokalna policija.

U izjavi za dansku TV2 televiziju zvaničnik lokalne policije Jorn Kristen Nielsen je kazao da je policija na mestu nesreće pronašla telefon na kojem je aplikacija pomenute igre bila i dalje aktivna.

„Kada smo stigli na mesto nesreće, pronašli smo njegov otključani telefon s aktivnom aplikacijom Pokemon Go. Ipak, ne znamo sa sigurnošću da li je mladić igrao igricu kada se nesreća dogodila“, kazao je Nielsen napomenuvši da je telefon obično zaključan ukoliko se ne koristi, dok je kod 21-godišnjeg vozača isti bio pronađen otključan i aktivan.

Policija je oko pet sati ujutro primila dojavu o nesreći, a za deset minuta je bila na mestu događaja. Procenjuje se da se nesreća dogodila sat vremena pre njihovog dolaska.

Aplikacija koja je prvobitno bila zamišljena kao prvoaprilska šala postala je globalni fenomen. Ni Danska nije ostala imuna na istu, gde policija svakodnevno prima pozive zabrinutih građana koji prijavljuju sumnjiva ponašanja kod osoba koje se kasnije ispostave „lovcima“ na Pokemone.