Obamin polubrat podržava Donalda Trampa

Svet 26. jul 201618:18 > 18:18
Izvor: REUTERS/Thomas Mukoya

Polubrat američkog predsednika Baraka Obame, koji živi u Keniji, rekao je da podržava predsedničkog kandidata republikanske stranke Donalda Trampa, a ne kandidatkinju demokrata Hilari Klinton, koju je Obama podržao.

Malik Obama smatra da Tramp ima mnogo energije i da je vrlo jednostavan.

„Klintonova nije poštena jer kaže da nije otkrila nikakve tajne podatke, a jeste. I ja ne vidim takvu osobu kao predsednika SAD“, rekao je on.

On je takođe zamerio demokratskoj kandidatkinji što podržava istopolne brakove.

„Ja sam musliman, to je nešto što Bog ne bi odobrio. Republikanska stranka ne podržava to“, dodao je on.

Malik Obama je rekao i da je razočaran što njegov polubrat nije učinio više da podrži svoju kenijsku porodicu i zemlju. Obamin otac je bio Kenijac.

„Nezadovoljan sam i razočaran. Kada je postao predsednik (SAD) bilo je mnogo uzbuđenja i nade da će učiniti toliko stvari za nas i za zemlju. Ne mislim da je to ostvario“, rekao je polubrat američkog predsednika.

Tramp je u tviter poruci izrazio iznenađenje zbog stava Malika Obame i napisao „verovatno se predsednik loše poneo prema njemu, kao uostalom i prema svima drugima“.

Otac predsednika Obame i Malika Obame bio je Kenijac, a poginuo je u automobilskoj nesreći 1982. godine. Iza sebe je ostavio tri žene, šest sinova i jednu ćerku. Sva njegova deca osim Malika i najmlađeg Džordža Obame, žive u Velikoj Britaniji ili u SAD.

Malik Obama (58) je izazvao skandal 2010. kada je uzeo jednu tinejdžerku za svoju treću ženu. On se kandidovao za guvernera svog okruga Siaja 2013. godine ali je ubedljivo izgubio. Bio je nezadovoljan što ga njegov polubrat nije podržao.