Uporna Čehinja podigla premijera koji joj je seo na mesto

Svet 06. jul 201612:31 > 12:32
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Jedna uporna Čehinja naterala je premijera Češke Bohuslava Sobotku da ustane sa njenog i sebi potraži drugo mesto na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, gde se prikazivao češki film "Teorija tigra".

„To je moje mesto“, ponavljala je uporna Čehinja i iznenadila premijera Sobotku i organizatore festivala koji su premijera i njegovu suprugu smestili na dva slobodna mesta u prvom redu, vodeći se pravilom da pet minuta pred projekciju nepopunjeni brojevi sedišta više ne važe i svako traži sebi slobodno mesto.

Pošto je žena tvrodoglavo insistirala da će sesti upravo na to sedište za koje ima ulaznicu, iako je bilo dovoljno slobodnih mesta, premijer je popustio a organizatori su mu našli nova dva, prenose češki mediji.

Mini incident izazvao je odmah komentare na društvenim mrežama. Deo Čeha to tumači kao znak da je Češka konačno postala pristojna normalna zemlja jer običan čovek može u bioskopu da podigne premijera sa svog mesta.

Drugi su kritikovali Sobotku, pitajućikako zamišlja da vodi zemlju kad nije u stanju da odbrani ni obično sedište u biskopu na koje ima pravo.

„Hitno naći adresu te žene i poslati je u sedište vlade da izvede isto“, poručio je Jirži Ovčaček, portparol predsednika Češke Miloša Zemana poznatog po sporovima sa premijerom.