Zlato za Milenka Sebića na Mediteranskim igrama

Sport Klub 30. jun 202214:421 komentar
Podeli:
Milenko Sebić
Izvor: Tauseef MUSTAFA/AFP

Osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020, Milenko Sebić osvojio je zlatnu medalju u disciplini vazdušna puška u sjajnoj konkurenciji.

Milenko Sebić je, kako su dan i takmičenje odmicali, pucao sve bolje. Jutrošnje kvalifikacije donele su veliku neizvesnost obzirom da su čak četvorica takmičara sa istim brojem upucanih krugova ušli u finale.

Milenko Sebić je sa 625 krugova kvalifikacije završio na 7. mestu i sa tog mesta je ušao u finalni deo takmičenja. Naš drugi takmičar u ovoj disciplini, Lazar Kovačević sjajno je pucao u kvalifikacijama i sa ubedljivim rezultatom je ušao u finalni deo nadmetanja. On je u kvalifikacijama ostvario rezultat od 632, što ga je stavilo na prvo mesto kvalifikacija.

U finalnom delu takmičenja, Milenko Sebić je pokazao svoju klasu i takmičarski mentalitet odlično pucajući što ga je dovelo do najsjajnijeg odličja. U meču koji je bio krajnje neizvestan, obojica strelaca su pokazali vrhunsku koncentraciju, obzirom da su pri rezultatu 14:14 i Milenko Sebić i Miran Maričić iz Hrvatske upucali 10,6 krugova.

Na kraju je naš strelac bio pribraniji i pobedio je rezultatom 17:15 svog konkurenta iz Hrvatske.

„Bilo je izuzetno teško. Glavni meč je bio veoma težak, jer sam poslednjih nekoliko meseci imao problem sa pucanjem vazdušnom puškom, gde sam jedno vreme mislio da je problem u meni, a onda sam zamenio mehanizam u mojoj pušci i video sam da je problem na drugom mestu. Finale je bilo solidno, imao sam tremu i pritisak, ali sam uspeo to da iskontrolišem i da se izborim za zlatnu medalju. Prezadovoljan sam, jer su ovo moje prve Mediteranske igre u karijeri i odmah sam uspeo da osvojim zlatnu medalju“, kazao je Sebić.

Naš drugi takmičar u ovoj disciplini, Lazar Kovačević takođe je ostvario dobar rezultat i završio je finale na 5. mestu.

Komentari

Vaš komentar