„Želim da živim kao obični 33-godišnjak i da ne osećam bol“

Tenis 06. feb 202212:445 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Argentinski teniser Huan Martin del Potro izjavio je da želi nezaborovan meč protiv Federika Delbonisa u prvom kolu turnira u Buenos Ajresu, na kojem će se vratiti tenisu i potencijalno se od njega oprostiti.

Nekadašnji šampion US opena u subotu je najavio završetak karijere posle turnira u Buenos Ajresu.

„Možda neći imati magični povratak tenisu. Sada mi je veoma teško da igram, naročito svakog dana. Znam šta mogu u tenisu, ali sam svestan i fizičkih ograničenja koja imam“, rekao je Delpo, koji je poslednje dve i po godine pokušavao da se oporavi od teške povrede kolena.

Povezane vesti

„Imam snage da se vratim, ali problemi koje imam sa kolenom postaju noćnamora. Videćemo šta će se desiti posle ovih turnira, ali ja samo želim da živim kao obični 33-godišnjak i da ne osećam bol“.

Argenitnac je povredu kolena doživeo na mastersu u Šangaju 2018, a onda je obnovio na Kvinsu 2019.

„Spavam uz bol već dve i po godine. Ranije sam vozio tri i po sata do Tandila, a sada moram da pravim pauze. Ne sviđa mi se to, ali je neophodno. Ja se borim za zdravlje i bolji kvalitet života“.

Del Potro je u karijeri osvojio 22 titule, najveću na US openu 2009. godine. Svojevremeno je bio treći reket sveta. Na putu ka još većim uspesima sprečile su ga česte i teške povrede.

„Nažalost, imao sam mnogo povreda, ali sam ostvario i mnoge uspehe koje sam želeo“.

Rival u prvom kolu Buenos Ajresa biće mu Federiko Delbonis.

„Jedva čekam da izađem na teren. Ne bih mogao da tražim boljeg rivala od Federika, zajedno smo proživeli srećne dane. Želim da to bude nezaboravan meč“, poručio je Delpo.

Komentari

Vaš komentar