U Majamiju bez karantina, nagradni fond drastično smanjen

Tenis 23. feb 202114:291 komentar
Podeli:
Izvor: Julian Finney, Getty Images Sport

Masters u Majamiju biće održan ove godine, nakon prinudnog otkazovanja do koga je došlo prethodne. Mečeve će pratiti ograničen broj navijača, karantin neće biti striktan iako će igrači biti u 'mehuru', a nagradni fond drastično je smanjen.

Masters u Majamiju biće ove godine odigran između 22. marta i 4. aprila.

Ono što se pouzdano zna u ovom momentu je da će nagradni fond biti drastično smanjen pa će pobednici zaraditi po 300.110 dolara. Na polsednjem održanom turniru (2019. godine) pobednici su bili Rodžer Federer i Karolina Pliškova – oboje su zaradili po 1.354 miliona. Igrači koji ispadnu u prvom kolu zaradiće po 10.000 dolara.

Ukupan nagradni fond iznosiće ove godine samo 3.34 miliona dolara. Poređenja radi za turnir odigran 2019. nagradni fond je iznosio 16.7 miliona dolara.

Neće Majami biti usamljen u rezanju fondova za nagrade igračima, to će se dešavati na svim turnirima ove godine. Organizatori se nadaju da će moći da dozvole popunjavanje 20 odsto kapaciteta stadiona tokom turnira, u zavisnosti od pravila koja budu važila u toku samog turnira.

Takođe, najavljeno je da igrači neće morati da budu u karantinu kao što je bio slučaj na Australijan openu, jer vlasti SAD ne zahtevaju od ljudi da odsednu u tačno određenim hotelima.

Svi igrači i članovi njihovih timova moraće da dostave negativan test na koronavirus pre nego što dobiju dozvolu za ulazak na let ka SAD. Igrači će ponovo biti testirani po dolasku, a nakon toga ni četiri dana kasnije.

Iako neće biti karantina, od igrača će se zahtevati da se kreću samo od hotela do terena. Ukoliko se ustanovi da je neko kršio ovaj uslov može da bude kažnjen ali i diskvalifikovan sa turnira.

Komentari

Vaš komentar