Sjajan Novakov meč sa Beretinijem za polufinale sa Nadalom

Tenis 09. jun. 202123:55 > 00:0012 komentara
Podeli:
Novak Đoković
Izvor: REUTERS/Christian Hartmann

Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa pobedom protiv Matea Beratinija u poslednjem četvrtfinalu.

Najbolji teniser sveta slavio je u četiri seta, 6:3, 6:2, 6:7, 7:5.

Iako nije Italijanu dozvolio nijedan brejk u meču, Đoković se kroz ovaj duel nije prošetao. Beretini se nije predavao niti jednog momenta, igralo se snažno sa obe strane u praktično svakom poenu, ali Novak je jednostavno bio bolji teniser na terenu.

Po jedan brejk nakon spasenih brejk lopti u prva dva seta doneo je Novaku sigurnu prednost. U trećem setu je borba samo pojačana, Beretini apsolutno nije želeo da se povuče ni za milimetar i dobili smo tajbrejk u ovom delu meča.

Snažni i sigurni servisi kakve su imala oba igrača tokom celog meča obeležili su i tajbrejk, a dobili smo i nekoliko fantastičnih poena. Po dva mini brejka dodatno su začinila uživanje navijačima na stadionu, ali i svima koji su pratili duel, ali je Beretini uz malu pomoć Đokovića prvi došao do set lopte. Imao je Novak 5:4 i dva servisa, ali je izgubio oba ta poena, a Beretini je uspeo da uvede meč u četvrti set.

U četvrtom setu slična slika kao na početku prvog. Beretini je lagodnije osvajao svoje gemove, zadavao Novaku muke, ali u prvih pet gemova brejka nije bilo.

Usledila je pauza kako bi tribine bile ispražnjene, a Novak je konačno slomio Beretinijev otpor u 12. gemu kada je treću meč loptu pretvorio u veliku pobedu.

Tok meča:

Svojim servisom meč je otvorio Novak, a Beretini je već u prvom gemu došao do brejk lopte koju je Novak spasao odličnim servisom nakon čega je i završio posao u ovom gemu i vodi 1:0.

Nakon što je svoj gem osvojio bez muke, Beretini je i u drugom Novakovom servis gemu došao do brejk lopte, ali je prvi reket sveta i ovoga puta uspeo da razreši zavrzlamu u koju se zapleo. Novak vodi 2:1, igra se bez brejka.

Izgledalo je da će Beretini i u četvrtom gemu na svoj servis lako završiti posao, ali je Novak u ovom gemu došao do svoje prve brejk lopte u meču. Prvu nije iskoristio, ali je zato odmah došao do druge koju je pretvorio u vođstvo 3:1.

Moglo je i lakše, ali Beretini nema nameru da Novaku išta olakša u ovom duelu. Đoković je ipak potvrdio brejk i sada vodi 4:1.

Italijanski teniser konačno je presekao Đokovićev niz osvojenih gemova i smanjio je zaostatak na 4:2. Na servisu je Đoković.

Poveo je Beretini 0:30, ponovo došao do brejk lopte, treće u meču, ali ni nju nije uspeo da realizuje nakon što je Novak u pravom trenutku odlučio da pošalje jednu kratku loptu. Đoković je sada na gem od osvajanja prvog seta.

Dobili smo još jedan gem u kome se igralo na razliku, mogao je Novak posao u prvom setu da završi i novim brejkom, ali je Beretini i dalje u igri. Đoković sada servira za osvajanje prvog seta.

Odlučujući gem u prvom setu bio je ujedno i gem koji je Novak najlakše osvojio. Drugi set svojim servisom otvoriće nakon kratke pauze Beretini.

Drugi set

Bez problema oba igrača osvajaju svoje prve gemove u drugom setu, a zatim i još po jedan.

U petom gemu, u kome servira Beretini i to zaista snažno i precizno, Novak ipak dolazi do dva poena na sjajan način nakon čega se sve u ovom gemu otvorilo, a Novak došao do brejka za vođstvo 3:2.

Bori se Beretini, ne odustaje ni od jednog poena, zadaje Novaku muke, ali Đoković je potvrdio brejk i vodi 4:2 u drugom setu.

Novak dolazi do duplog brejka nakon novog „ratničkog“ gema i sigurnim servisom dolazi do vođstva 2:0.

Treći set

I treći set svojim servisom je otvorio Italijan, igralo se na razliku, ali uspeo je bez brejk lopte Beretini da dođe do svog gema.

Borba se vodi praktično za svaki poen, nema brejka ni nakon četiri odigrana gema u trećem setu. Ništa se nije promenilo ni nakon sedam gemova. Brajka nema, gledamo odličan tenis i sjajne razmene. Beretini vodi 4:3, na servisu je Đoković.

Beretini igra čvrsto, rešen da ne ode sa Šatrijea nakon samo tri seta. Ima odgovor na sve, služi ga i servis kao i od početka meča, ali ni sa druge strane mreže nije ništa drugačije. Ipak, dve greške donele su Novaku brejk loptu u devetom gemu. Hrabro to spašava Beretini. Dva dobra servisa donose mu vođstvo 5:4.

Nakon što je Novak rutinsi obavio posao i izjednačio na 5:5, Beretini je osvojio svoj naredni servis gem i on u džepu ima najmanje tajbrejk ovog seta. Novak servira još jednom za ostanak u trećem setu.

Novi rutinski dobijen gem za Đokovića i gledaćemo tajbrejk trećeg seta.

Snažni i sigurni servisi kakve su imala oba igrača tokom celog meča obeležili su i tajbrejk, a dobili smo i nekoliko fantastičnih poena. Po dva mini brejka dodatno su začinila uživanje navijačima na stadionu, ali i svima koji su pratili duel, ali je Beretini uz malu pomoć Đokovića prvi došao do set lopte. Imao je Novak 5:4 i dva servisa, ali je izgubio oba ta poena, a njegov rival je u narednom poenu uspeo da sebi obezbedi četvrti set u ovom četvrtfinalu.

Četvrti set

Ovaj deo meča servisom je otvorio Novak. Igralo se na razliku u tom prvom gemu, ali Novak je uspeo da obavi posao. Bez brejka se igra u prva tri gema. Novak vodi 2:1, Beretini je na servisu.

Mučio je Beretini Novaka još jednom, ali Đoković vodi 3:2 u četvrtom setu. Publika negoduje, ali moraće da napusti stadion i zbog toga se pravi pauza.

Pauza je potrajala nešto duže od 15 minuta jer su neki od navijača odbijali da odu, pa su igrači pre nastavka meča morali ponovo da se zagreju.

Od 40:15 za Beretinija, Novak je uspeo da dođe do brejk lopte, ali već smo to toliko puta videli u ovom meču – dobar servis je sačuvao Beretinija. Novak je čak i pao, ali srećom bez posledica, a Italijan je izjednačio na 3:3.

Meč se od nastavka odvija kao da se ništa nije dogodilo. Novak je poveo 5:4 i Beretini servira za ostanak u meču.

Još dva gema bez brejka i Italijan u novoj situaciji da servira za opstanak na turnirnu, Novak ima najmanje novi tajbrejk.

Uspeo je Novak da izbori meč loptu, ali fantastičan servis je rešio prvi problem. Usledila je nova greška donela je Novaku drugi meč poen, Beretini je nakon duge razmene uspeo i nju da spase. Novak je veoma nervozno reagovao nakon ovog poena.

 

Komentari

Vaš komentar