Siner bolji od Krajinovića za finale u Sofiji

Tenis 02. okt 202118:58
Filip Krajinović
Izvor: Dylan Buell/Getty Images

Srpski teniser Filip Krajinović poražen je u polufinalu ATP turnira u Sofiju od Janika Sinera koji je pobedu upisao u dva seta - 6:3, 7:5.

Uz brejk je Siner poveo 3:1 u prvom setu pre nego što se i Krajinović uključio u borbu i vratio brejk. Izgledalo je da će se Srbin u potpunosti vratiti u igru u prvom setu, ali je Siner odmah napravio novi brejk i nakon toga svojim servisom završio posao.

U drugom setu je Krajinović prvi došao do brejka, servirao je za meč i tada su počeli problemi. Vratio je Siner brejk, nadovezala se na to i Krajinovićeva povreda pa je Italijan došao do drugog brejka i konačno pobede.

Siner će se za pehar boriti sa Gaelom Monfisom koji je u prvom polufinalu savladao Amerikanca Markosa Girona u dva seta – 7:5, 6:0. Drugi set u ovom meču trajao je samo 19 minuta.

Meč možete pratiti samo na Sport Klubu 2. Dešavanja sa meča pratite i na našem sajtu.

Tok meča: 

U prva tri gema, za koja je igračima bilo potrebno 11 minuta igre, nema brejka. Siner je svojim servisom otvorio meč. U tom prvom gemu uspeo je Krajinović da pripreti, ali za sada oba igrača drže svoj servis. Italijan vodi 2:1.

Došao je u četvrtom gemu Siner do 0:30, Krajinović je došao do izjednačenja, ali je nakon toga greškom pokolonio Sineru brejk priluku koju on oberučke prihvata i vodi 3:1. Serviraće za potvrdu brejka.

Potvrdio je Siner brejk, ali vratio se Krajinović u igru. U sedmom gemu došao je i do prvih brejk lopti u duelu. Prvu nije uspeo da iskoristi, ali drugu jeste i sada je rezultat 4:3 za Sinera. Na servisu je srpski teniser.

Izgledalo je kao da će se Krajinović u potpunosti vratiti u meč, ali u najdužem gemu u setu Siner ponovo lomi otpor rivala i dolazi do novog brejka. Italijan je nakon toga bez mnogo muke na svoj servis potvrdio osvajanje prvog seta koji je osvojio rezultatom 6:3.

Drugi set svojim servisom otvorio je Krajinović koji je uspeo da povede 1:0. Siner je odgovorio ekspresnim gemom koji je bio uvod u novu borbu na servis srpskog igrača. Nakon velike borbe i dva izjednačenja, Krajinović je poslao lopticu u mrežu i dao je Sineru prvi brejk loptu u drugom setu koju Italijan nije iskoristio. Spasio je Krajinović još dve brejk lopte pre nego što je konačno iskoristio gem loptu i poveo 2:1 u drugom setu.

Pola sata proteklo je od početka drugog seta. Krajinović je uspeo da veže dva osvojena gema i da uz brejk na pauzu ode sa vođstvom 4:2. Serviraće srpski igrač za potvrdu brejka.

Rutinski je Krajinović potvrdio brejk i sada vodi 5:2. Siner servira za ostanak u setu.

Pretio je Krajinović i u osmom gemu, ali Siner osvaja poen, a Krajinović će servirati da ovo polufinale uvede u treći set. Sa nulom je Siner osvojio ovaj gem i napravio brejk koji ga vraća u set. Vodi Krajinović  5:4, ali na servisu će biti Siner.

Siner je dodao još jedan gem i došao do izjednačenja (5:5) da bi već u sledećem gemu došao do nove brejk lopte. Velika borba se vodi u ovom gemu koji je nakon drugog izjednačenja prekinut zbog Krajinovićeve povrede.

Seo je srpski teniser na teren sa bolnim izrazom na licu, Siner je odmah pritrčao da vidi šta se dešava a na teren je utrčao i lekar. Krajinović je izuo desnu patiku i čarapu, i nakon kratke pauze nastaio meč. Siner je uspeo da dođe do brejka i serviraće za gem.

Krajinoviću će biti ukazana pomoć lekara.

Nakon toga je Siner samo rutinski osvojio poslednji gem u meču.

 

Komentari

Vaš komentar