Sakari eliminisala šampionku Rolan Garosa

Tenis 09. jun 202115:13
Izvor: Clive Brunskill/Getty Images

Marija Sakari nastavlja da blista na Rolan Garosu. Grkinja je eliminisala branioca titule Poljakinju Igu Švjontek 6:4, 6:4. i izborila mesto među četiri najbolje u Parizu. Za plasman u finale igraće protiv Čehinje Barbare Krejčikove.

Favorizovana Švjontek je bolje počela. Napravila je brejk i povela 2:0, Međutim, Grkinja je momentalno uzvratila sa ri-brejkom i vratila meč u egal. Usledio je period meča kada su obe igračice čuvale prednost početnog udarca.

To je trajalo sve do devetog gema kada Sakari dolazi do dve brejk lopte. Prvu je iskoristila i povela 5:4.  U narednom gemu je posle jedne propuštene set lopte i jedne spašne brejk lopte ipak osvojila svoj servis gem i povela 1:0 u setovima.

U dobrom ritmu Sakari je nastavila i u drugom setu. Odmah je napravila brejk, a onda ga i potvrdila i povela 2:0. Švjontek je u tom trenutku zatražila medicinski tajm – aut zbog problema sa povredom noge.

Na teren se vratila sa zavojem oko butine. Uspela je nekako da drži svoje servis gemove Poljakinja, ali nije imala apsolutno nikakvu šansu na početni udaraca Grkinje. Sakari je lagano došla do 5:4. Imala je servis za pobedu, stigla do tri meč lopte. Prve dve nije iskoristila, treću jeste za veliku pobedu.

Protiv rivalke u polufinalu Krejčikove, Sakari je igrala dva puta i oba meča je izgubila. Prvi na šljaci u Torunu 2014, drugi ove godine u prvom kolu Dubaija. I jedna i druga imaju šansu da prvi put u karijeri igraju u finalu Gren slem turnira.

Komentari

Vaš komentar