Ozmo: Iz više izvora potvrđeno da Novak nije ponovo uhapšen u Australiji

Tenis 10. jan 202210:39 > 12:1987 komentara
Podeli:
Novak Đoković Melburn trofej
Izvor: REUTERS/Kelly Defina/File Photo

Prema poslednjim informacijama iz Australije, Novak Đoković nije ponovo uhapšen i australijske vlasti još razmišljaju da li će ponovo da mu ukinu vizu, izjavio je novinar Sport kluba Saša Ozmo.

„Prema poslednjim informacijama iz Australije, kako mi javljaju australijske kolege, a sada vidim i na Tviteru jedan pouzdan izvor koji sve vreme prati slučaj, je dobio potvrdu iz više izvora da Novak nije uhapšen, i da još razmišljaju da li će ponovo da mu ukinu vizu“, izjavio je Ozmo u Novom danu TV N1.

Dodao je i da su izašla zvanična sudska dokumenta i njima stoji da je u razgovoru sa službenikom na graničnom prelazu na aerodromu, Đoković rekao da nije vakcinisan.

Podsetimo, sud u Australiji usvojio je jutros žalbu najboljeg tenisera sveta na odluku da mu se ukine viza za ulazak u zemlju.

Brat Novaka Đokovića, Đorđe Đoković, izjavio je, međutim, da prema poslednjim informacijama koje porodica ima, australijske vlasti nameravaju da ponovo ukinu vizu Đokoviću i deportuju ga iz te zemlje.

Ozmo smatra da je cela ova situacija fijasko za Australiju i da nema ugla iz kog su ispali odgovorni.

„Nedostatak komunikacije između dva nivoa vlasti i između teniskog saveza, koje su informacije prosleđivane igračima. Politička priča je preuzela primat u odnosu na sport. Mislim da će ovo dugoročno naštetiti imidžu Australije“, rekao je.

Pitanje je, kako kaže Ozmo, koliko je Đoković sperman fizički i mentalno da učestvuje na Australijan openu.

„Suočavao se sa različitim pritiscima Novak, ali nikada ovako da mu je cela zemlja na leđima. Trebaće mu vreme da se povrati, ne vidim da će dugoročno biti posledica. Teniski, s obzirom na način života, stvari koje sada nije mogao da radi a sedam dana je pred turnir, ukoliko bude igrao njegove šanse su smanjene“, rekao je.

Ozmo navodi da Đoković ima podršku naših ljudi i drugih tenisera, ali da je začuđujuće što se ATP nijednom rečju nije olgasio.

Imigraciona pravnica: Tretiraju ga kao da je razbojnik

Imigraciona pravnica iz Brizbejna Vera Radisavljević je rekla da sada ministar ima pravo da Đokoviću ukine vizu.

„Oni to uvek imaju pravo, ne samo prema Novaku nego prema bilo kome. Postoji procedura, ali je oni isu pratili. Ako vam neko poništi vizu, dok ste u Australiji imate pravo da se žalite. Ovde se krši zakon i zloputrebljavaju se položaji zbog političkih odluka“, kaže Radisavljević.

Kako je rekla, jedini osnov po kome mogu dalje da mu legalno ponište vizu je ako ne podržava vakcinaciju.

„Ali on to ne radi, on samo ne želi da prikaže da li je valcinisan ili ne“, rekla je.

Kako objašnjava, ako vam ponište vizu, dobijate zabranu od tri do deset godina.

„Po ovim osnovima on bi dobio na tri godine. Zabrana može lako da se skine, ako je u interesu Australije, može da se ukine i da mu se odobri viza. Jedino što je probelm vidite šta rade, njega će da uhapse, ali za mnoge druge ako hoće da im ponište vize oni im pošalju upozorenje. Dok se za Novaka primenjuju posebne mere. Tretiraju ga kao da je kriminalac“, zaključila je Radisavljević.

Komentari

Vaš komentar