„Novakova lista zahteva u stvari samo procurela poruka“

Sport Klub 25. feb. 202118:203 komentara
Podeli:
Novak Đoković, Craig Tiley
Izvor: Cameron Spencer/Getty Images

Velika se prašina podigla u vezi sa tzv. „pismom zahteva“ najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića pred start Australijen Opena, ali je prvi čovek australijskog tenisa Kreg Tajli otkrio da je to zapravo bila samo "WhatApp" poruka srpskog tenisera, koja je „procurela“ u javnost.

Đoković je tom prilikom izneo neke sugestije u vezi sa organizacijom turnira u vreme pandemije, a mnogi mediji, uključujući i one u Australiji, kritikovali su Đokovićeve predloge.

Tajli je i posle turnira nastavio da brani stanovište Novaka Đokovića, devetostrukog osvajača Australijen Opena.

Meni je Novak nezvanično poslao ’WhatsApp’ poruku dok je bio uključen u program karantina u Adelajdu. Imao je mnogo sugestija u cilju pružanja pomoći za 72 sportista koji su bili izolovani – jednoj polovini neke stvari nisu bile dozvoljene, dok drugoj jesu. Međutim, ispostavilo se da je neko iz ATP namerno pustio u javnost te poruke i napravio da izgleda kao da je Novak poslao listu svojih zahteva. Zbog toga je Novak dobio mnogo nezasluženih kritika“, izjavio je Kreg Tajli.

Lično sam sa Novakom uvek imao dobru komunikaciju i moram da priznam da je na AO delovao kao da je bolji nego ikada i pored toga što je iza njega bio veoma stresan period. On uvek želi da pomogne drugima, ali ponekad vreme u koje to radi nije pravo. On je zaista izvanredan sportista“, zaključio je prvi čovek australijskog tenisa.

Đoković je posle nove osvjene titule u Melburnu prvi na ATP listi sa 12.030 bodova, a prate ga Rafael Nadal sa 9.850 i Danil Medvedev sa 9.735.

Komentari

Vaš komentar