„Novak? Svi moraju da budu vakcinisani, to je jasno“

Tenis 28. nov. 202113:4037 komentara
Podeli:
Novak Đoković, Craig Tiley
Izvor: Cameron Spencer/Getty Images

Direktor Australijan opena Kreg Tili još jednom je istakao da svi učesnici prvog grend slema u sezoni moraju da budu vakcinisani, te da neće biti izuzetaka.

Organizatori prvog grend slema u sezoni saopštili su nedavno da je vakcinacija protiv virusa korona uslov za učešće na turniru.

„Postoji još nekoliko pitanja koja moramo da rešimo, ali u ovom trenutku sve ide po planu. Krajem decembra će nam stići igrači. Svaki učesnik će morati u avion da uđe sa negativnim testom, a biće testiran i po dolasku u Melburn. Postojaće i protokoli, kako bi svi bili bezbedni“, poručio je Tili.

Najbolji teniser sveta i devetostruki šampion Australijan opena Novak Đoković još nije otkrio hoće li igrati u Melburnu.

„Novak nije otkrio svoj status, kaže da je to privatna stvar. Ali za dolazak u Australiju je potrebno dokaz o vakcinaciji. To je isto za sve. Svima je jasno“.

Objasnio je Tili da je ovakav razvoj situacije značajno doprineo povećanju broja vakcinisanih igrača.

„Kada je premijer najavio da svi koji dolaze u Viktoriju moraju da budu vakcinisani, to se odnosilo i na navijače i na igrače. Broj vakcinisanih tenisera je tada bio oko 50 odsto, sada je blizu 90 odsto. Svi znaju da moraju da prime vakcine sedam dana pre dolaska u Australiju“.

Australijan open na programu je od 17. januara.

Komentari

Vaš komentar