Novak i Marin u 17.30 za titulu u Tel Avivu, gledajte ih na SK!

Tenis 02. okt 202209:52
Izvor: Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Novak Đoković i Marin Čilić ovog popodneva igraju za titulu šampiona ATP turnira u Tel Avivu. Biće to njihov 21. duel, a samo je dva do sada dobio hrvatski teniser.

Marin je Novaka poslednji put dobio u junu 2018. godine na Kvinsu kada je bilo 2:1. Još jedan trijumf Čilić ima i iz novembra 2018. godine kada je slavio na Mastersu u Parizu.

Osim toga Đoković je pobeđivao Čilića prilično lako i Hrvat je kako se ono surovo kaže „redovna mušterija“ za nekada najboljeg igrača sveta.

U Tel Avivu Novak je lako dobijao Vaseka Pospišila i Romana Safiulijna bez izgubljenog seta, a isto mu se desilo i prvom meču protiv Anduhara. Servis je izgubio samo protiv Rusa i to kada je servirao za meč, dok je protiv Pospišila imao nekoliko situacija u kojima je morao da spašava brejk prilike. To ukazuje da Đoković nije u najidealnijoj formi, ali da je mentalna snaga i dalje tu jer se iz svih tih situacija izvukao.

Zanimljivo je da je Novak od 2015. godine osvojio samo dve titule u dvorani i to su bili Mastersi u Parizu 2019. i 2021. godine, a u istim sezonama je osvojio i ATP finale kada je dobijao Federera odnosno Nadala u mečevima za trofej.

Reuters/Tony O’Brien

Marinu Čiliću je ovo prvo finale u sezoni, a igrao je čak 17 turnira. Igrao je četiri puta u polufinalima na Turu i sve ih je izgubio.

„Uvek je veliki izazov igrati protiv Novaka. Bez obzira na to koji je turnir, on je uvek neverovatan takmičar i uvek daje svoje najbolje. Igrali smo još 2008. prvi put i znamo se od kad imamo 14 godina. Biće to još jedan veliki meč, veliki za obojicu kako bismo ušli u formu do kraja sezone“, rekao je Hrvat.

Komentari

Vaš komentar