Noriju pehar u Indijan Velsu

Tenis 18. okt 202103:501 komentar
Izvor: Matthew Stockman/Getty Images

Kameron Nori je novi šampion Indijan Vels. U pustinji Kalifornije, Britanac je posle preokreta u finalu savladao Gruzijca Nikolasa Basilašvilija 3:6, 6:4, 6:1.

Kameron Nori, koji je u meč ušao kao blagi favorit odlično je otvorio meč. Napravio je brejk u trećem gemu i posle 15 minuta na semaforu je stajalo 3:1 za Britanca. Međutim, ostatak seta je protekao u dominaciji Basilašvilija.

Gruzijac osvaja 20 od narednih 25 poena, pravi seriju od pet gemova i rezultatom 6:3 dolazi na set od najvećeg uspeha u karijeri.

Kada je na startu drugog dela napravio brejk i poveo 2:1, delovalo je da ide sigurnim korakom ka titulu. Nije tako mislio Nori. Odmah je uzvratio ri-brejkom, izjednačio na 2:2,  a onda i poveo 3:2. Propustio je priliku za brejk u šestom, ali nije u desetom gemu. Došao je do 0:40, tri vezane set lopte. Prvu je iskoristio za egal u meču.

Na krilima osvojenog drugog seta, nastavio je Nori i u trećem. Uzima svoj servis gem, a onda u narednom pravi brejk. Poslednju priliku da se vrati u meč Basilašvili je čini se propustio u trećem gemu, kada ne koristi dve brejk loptu. Britanac je poveo 3:0 i tada je sve bilo rešeno.

Do kraja meča Basilašvili se samo upisao na semafor u trećem setu. Noriju je ovo prvi trofej na turnirima Masters serije, a ukupno drugi u karijeri. Ove godine je slavio na turniru u Los Kabosu.

Komentari

Vaš komentar