Neumorni Nadal u četvrtfinalu Madrida, „preživeo“ četiri meč lopte

Tenis 05. maj 202220:01 > 20:162 komentara
Rafael Nadal
Izvor: REUTERS/Vincent West via Guliver

Rafael Nadal je posle velike borbe, propuštene dve meč lopte u drugom setu i spašene četiri meč lopte u trećem setu, savladao Davida Gofana 6:3, 5:7, 7:6 (11:9) i prošao u četvrtfinale Madrida, gde ga čeka bolji iz duel koji igraju Karlos Alkaraz i Kameron Nori.

Čitavu akciju iz Madrida pratite na našem LIVE BLOGU.

Nadal osvojio je prvi set, rešio je ovaj deo igre u svoju korist 6:3. Belgijanac je prvi stigao do brejka, poveo 3:2, ali je onda Španac uzeo četiri gema zaredom za prednost od jednog seta.

Gofan je izjednačio rezultat u drugom setu. Sjajni Belgijanac je bio na rubu poraza, spasio je dve meč lopte, jednu na svoj servis pri rezultatu 5:3, drugu kada je gubio 5:4 na početni udarac Nadala. Igrao je neverovatno hrabro i sa četiri vezana gema potpuno se vratio u meč.

*Mari se razboleo, Đoković bez borbe u četvrtfinalu

Za razliku od drugog seta u kojem se igralo u serijama, u odlučujućem delu igre obojica igrača su bili veoma sigurni na svoj servis. Viđena je samo jedna brejk lopta i imao je Nadal u prvom gemu. Ušlo se u taj brejk.

Poveo je Gofan 1:0, ali onda je počeo da popušta. Nadal je osvojio dva poena na servis, dva na greške Belgijanca za velikih 4:1. Ipak Belgijanac je odmah vratio jedan mini brejk na promeni strana, a onda sjajnim forhendom prišao na 4:3. Stigao je i na 4:4 još jednim neverovatnim forhendom, a četvrti poen je vezao strašnom dijegonalom. Poveo je 5:4 i prebacio pritisak na Nadala. Još jednim briljantnim napadom Belgijanac stiže do dve meč lopte.

Prvu je Nadal spasio sjajnim servisom, a drugu posle velike greške Gofana. Belgijanac dolazi i do treće meč lopte na svoj servis, ali je Španac spašava izvanrednim drop šotom. Nadal do treće meč lopte dolazi odličnim forhendom, koju Gofan neutrališe smečom, a na identičan načim Belgijanac dolazi do svoje četvrte šanse da okonča meč.

Ponovo se Španac izvukao neverovatnim drop šotom za 9:9 i nastavak drame. Agresivnom igrom Nadal dolazi do 10:9 i onda posle greške Gofana došao do trijumfa.

Masters u Madridu možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar