Nadal izgubio prvi set, pa slomio srčanog debitanta!

Tenis 31. avg 202207:424 komentara
Izvor: Elsa/Getty Images

Rafael Nadal, četvorostruki šampion US opena, prošao je u drugo kolo pobedom nad Australijancem Rinkijem Hindžikatom, 21-godišnjakom koji je dobio vajld kard, sa 4:6, 6:2, 6:3, 6:3.

Hindžikata, koji je visok 179 cm i trenutno je 198. teniser sveta, prikazao se u izuzetno dobrom svetlu od početka do kraja – brz, izašao je na teren da bude agresivan i da se nadigrava s Nadalom koliko je to moguće.

U prvom setu je napravio brejk u sedmom gemu za 4:3, a tokom celog prvog seta nije se suočio sa brejk loptom.

To se brzo promenilo, Nadal je podigao nivo igre, te je i u drugom i u trećem setu rano pravio brejkove i preokrenuo na 2-1 u setovima.

Rinki Hidžikata
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Nije se Hidžikata predao ni kada je Rafa napravio brejk i u četvrtom setu za 3:2. Imao je priliku za povratak u meč, digao je publiku na noge izvanrednim, jakim udarcima i stigao do 0-40 pri rezultatu 4:3.

Bile su to prve brejk lopte za Australijanca od prvog seta, ali nijednu nije iskoristio – najbliži je bio na trećoj, kada je napao bekhendom i umalo promašio.

Borio se 21-godišnjak do kraja, spasao je četiri meč lopte u narednom gemu dugom petnaestak minuta, ali je Nadal fantastičnom forhend paralelom okončao posao za tri sata i osam minuta igre.

Nadala u drugoj rundi čeka Fabio Fonjini, od kojeg je izgubio 2015. godine u Njujorku. Italijan je okrenuo Aslana Karaceva – 1:6, 5:7, 6:4, 6:1, 6:4.

Komentari

Vaš komentar